Psihoterapie Pozitivă PPT 

Psihoterapia vietii cotidiene. Este o metoda psihodinamica, transculturala, umanista si integrativa 

Metoda se bazează pe imaginea pozitivă a omului, imagine conform căreia omul este prin natura sa bun și înzestrat cu patru tipuri de capacități: fizicepsihice, sociale și spirituale

Bolile și tulburările sunt în acest context interpretate într-un mod nou, pozitiv, utilizându-se în interpretare povești, anecdote, exemple din alte culturi. Clientul este încurajat să joace un rol activ în propriul proces de vindecare. 

Psihoterapia Pozitivă consideră că orice om este un întreg format din patru părți: corp, minte, emoții și spirit.

Scopul procesului terapeutic este acela de a ajuta clientul să își dezvolte propriile capacități înnăscute și să găsească echilibrul în viața de zi cu zi. Clientul este, de asemenea, încurajat să devină terapeut pentru familia sa și pentru cei din anturajul său. 

Psihoterapia Pozitivă este o abordare interdisciplinară: ea utilizează o serie de tehnici aparținând unor alte metode, pentru a flexibiliza adaptarea la situația clientului/pacientului.

Psihoterapia Pozitiva vorbeste despre teoria capacitatiilor, capacitatile primare sunt in legatura cu iubirea si se dezvolta in prima parte a vietii, in relatie cu mama si tata si capacitatile secundare, care sunt in relatie cu "a cunoaste" si se dezvolta in relatie cu lumea. 

Psihoterapia Pozitivă poate aborda orice fel de client, indiferent de limbă sau nivel social și, de asemenea, indiferent de cultura din care provine. Prin interpretarea pozitivă a simptomelor, Psihoterapia Pozitivă ajută clientul să-și găsească și să-și evalueze propriile capacități de bază si sa devina propriul terapeut.

sursa: positum.ro

Ce trebuie sa stie clientul? 


La prima sedinta se semneaza contractul, clientul primeste consimtamantul informat, se completeaza fisa clientului si se primeste factura.

La prima sedinta se stabileste cadrul psihoterapeutic. Cadrul psihoteraeutic inseamna: locul unde se desfasoara sedinta (cabinetul), timpul (o sedinta dureaza 50 de minute), onorariul psihoterapeutului si modul de plata, cand iti suni psihoterapeutul, cum procedezi sa anulezi o sedinta, care sunt canalele de comunicare, care sunt limitele relatiei terapeutice.

Clientul trebuie sa stie ca actul psihoterapeutic este strict confidential.

Sedintele se stabilesc de comun acord.

Sedintele se anuleaza cu 24h inainte.

Sedintele care nu sunt anulate cu 24h inainte, se platesc.

Relatia terapeutica nu se stabileste prin terti.

Relatia terapeutica este asumata si respecta principiile etice.

Relatia terapeutica este bazata pe confidentialitate, profesionalism, empatie, respect reciproc, incredere.

Problemele care apar pe parcursul relatiei terapeutice se discuta, se analizeaza si se negociaza.

Psihoterapia on-line respecta cadrul terapeutic si principiile etice.

Psihoterapia on-line, se refera la tele-terapie, sedintele se fac in regim de video-call. Clientul are la dispozitie cateva canale de comunicare. Impreuna stabilim ce canal de comunicare folosim pentru sedinte.