Despre Anca Elena Boalca

* Psiholog - Psihoterapeut Anca Elena Boalca, membru atestat C.P.R.  - Colegiul Psihologilor din Romania, cod parafa 03920, din 2007;

* Psiholog clinician specialist cu Competenta in Hipnoza Clinica;

* Specialist Test Rorschach si metode proiective - Specializarea Psihodiagnostic Rorschach - certificare recunoscuta international;

* Psiholog atestat in psihologia muncii si organizationala;

* Psihoterapeut pozitivist psihodinamic si umanist,  autonom;

* Formare in Psihoterapie Pozitiva -  Wiesbaden Academy of Positive and Transcultural Psychotherapy, Wiesbaden, Germany, certificare recunoscuta international;

* Formare - Psihologie clinica si psihoterapie, Adolescent Identity Treatment, AIT -Training, Personality disorders in Adolescence, Frankfurt, Germany, formare cu Prof. Dr. Susanne Schlüter-Müller si Prof. Dr. Klaus Schmeck;

* Formare in Testul Rorschach - Scuola Romana Rorschach, Rome, Italy;

* Formare in Expertiza clinica judiciara, Bucuresti, Romania; 

* Consilier pentru dezvoltare personala, autorizat de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei, certificat Europass;

* Master - Prevenirea si combaterea traficului de droguri, Academia de politie "Alexandru Ioan Cuza", Bucuresti, Romania, promotia 2006;

* Facultatea de psihologie Titu Maiorescu, Bucuresti, Romania, promotia 2003;


* Membru CPR - Colegiul Psihologilor din Romania;

* Membru ISR - Interantional Society for the Rorschach and Projective Methods, Berna, Switzerland;

* Psiholog voluntar Institutul de antropologie Francisc Rainer, Academia Romana;

Profesia mea este un stil de viata. 

Imi place sa imi stabilesc obiective pe care sa le realizez.

Procesul de invatare nu se termina niciodata, imi petrec foarte mult timp in comunitatea profesionala si imi place sa invat lucruri noi.

De 20 de ani practic profesia de psiholog, pe parcursul acestor ani am adaugat mai multe competente.

Din 2015 pana in prezent lucrez exclusiv in domeniul psihoterapiei, facilitez procese psihoterapeutice psihodinamice.

Parcursul meu in formarea psihoterapeutica psihodiamica a fost lung si a presupus foarte multe etape. In 2023 am devenit psihoterapeut pozitivist psihodinamicsi umanist, autonom, recunoscut de C.P.R., Asociatia Romana de Psihoterapie Pozitiva si WAPP - Asociatia Interantionala de Psihoterapie Pozitiva.

Metoda propusa de Psihoterapia Pozitiva, este o metoda psihodinamica, umanista si transculturala si isi propune o abordare de tip integrativ.

Din 2021 sunt recunoscuta ca si specialist Rorschach si metode proiective de ISR - Societatea Internationala de Rorschach si metode proiective.

Studiile au demonstrat ca, principalul instrument in procesul psihoterapeutic este personalitatea psihoterapetului.

Experienta psihoterapeutului, felul in care este structurat la nivel de personalitate, nivelul de profunzime pe care l-a dobandit pana in momentul respectiv, educatia academica pe care o are, programele formale si informale pe care le-a parcurs pe parcursul vietii, nivelul intelectual, cultura generala pe care o are, preocuparile pe care le are, filozofia de viata, toate aceste aspectele influenteaza procesul psihoterapeutic.

Procesul psihoterapeutic psihodinamic este un proces de crestere in care este posibila schimbarea. In limbaj psihoterapeutic, schimbarea se traduce prin restructurare psihica.

Cu alte cuvinte, psihicul are nevoie de timp sa integreze elementele noi ce sunt achizitionate in procesul  psihoterapeutic. Pentru a se produce integrarea la nivel psihologic avem nevoie de timp si spatiu psihic.

Eu sunt antrenata sa te sa te ghidez in procesul tau de crestere, sa te sustin cu balndete si grija si sa iti asigur cadrul necesar ca tu sa poti sa faci aceasta schimbare!

Psih. Anca-Elena Boalca